lauantai 6. heinäkuuta 2013

Se tunne, kun ei vain inspiroi.

"Kesällähän mulla on aikaa lukea..."

"Haen kirjastosta kaikkea ihanaa, ja saan viimein luettua kaikki ne lukuisat kirjat, jotka minun pitäisi vielä lukea..."

"Löydän vihdoinkin uudelleen lukemisen ilon ja tästä kesästä tulee paras, paras pitkiin aikoihin..."


Joopa joo. Niinhän sitä kuvittelee, että kesälomalla olisi aikaa tehdä vaikka ja mitä. Totuus on kuitenkin ihan toinen, ohjelmaa on niin paljon. Tai olisi kai sitä aikaa. Mutta sen ajan, minkä voisi siihen lukemiseen sitten käyttää, jotenkin vain kuluttaa nykyään niin paljon mielummin tekemällä jotain muuta. Miksi? Aika hyvä kysymys.

Mietin miksei lukeminen oikein kiinnosta. Minulla on juuri nyt kesken ihan hyvä kirja, vanhahko klassikko. Olen lukenut pelkästään tätä kirjaa nyt varmaan liki kolme kuukautta. Ihan mieletöntä, joku ajattelee nyt, ja niin se onkin. Toki välillä minulla on ollut kiireisempiä ajanjaksoja, jolloin en ole kerennyt miettimäänkään lukemista, mutta silti. Mietin, voiko vika muka olla kirjassa, ja siinä onko se huono. Mutta jos silti siinä lukiessaan tykkää siitä kirjasta? Sitä ei vain inspiroi avata, alkaa lukemaan? 

Odottelen kuin kuuta nousevaa, että uusi suosikkini suomennetaan, Olympoksen sankareiden seuraava osa. Jos ei sitä kiinnosta sitten lukea (no joo, tätä epäilen jo suuresti), niin sitten se on selvä. Luovutan, heitän hiiteen. Lukuharrastukseni nimittäin. 

Onko jollakin muulla sama ongelma? Tavallaan haluttaisi lukea kaikkea, mutta sitten kun on sitä aikaa, ikään kuin ei enää osaakaan. Ehkä se on minun kohdallani vähän sitä, että haluan aina kunnolla, rauhassa syventyä tarinaan. Jos on kauheasti jotain muuta mietittävää tai tehtävää, niin sitten ei vain voi lukea.


Mutta ei se hätä vielä ole tämän näköinen. Lähipäivinä tänne on tulossa ensimmäinen varsinainen "lukupäiväkirja" tai "kirja-arvostelu", juuri tästä parhaillaan luettavanani olevasta kirjasta. Mikäli päädyn tätä blogia myös pidemmälle jatkamaan, tulee tänne myös parempi ulko-asu, banneri ja kaikki. Pysykäähän mukana, jos vähänkään kiinnostusta on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti